Pittige hutspot met ketjapreepjes

Pittige hutspot met ketjapreepjes

Stamppot maar dan eens ietsje anders. Ik hou van stamppot, lekker Hollands wintervoer ­čśë Maar ik eet nu geen aardappels en moet dus wat creatiever zijn. Ik heb het in deze stamp opgelost door pastinaak en zoete aardappel te gebruiken. Natuurlijk kan jij er gewoon voor kiezen om een aardappel te gebruiken, maar ik moet zeggen dat mijn stampje wel extra lekker was door het gebruik van andere groenten in plaats van aardappels. Geef dus de pastinaak en de zoete aardappel eens een kansje en laat ze stralen in deze zoet-pittige hutspot. Een beetje anders, een beetje spannend maar ontzettend lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kilo hutspotgroenten
  • 6oo gram zoete aardappel
  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram varkensreepjes (kip kan ook)
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml ketjap
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel ma├»zena
  • zout en nootmuskaat

Hoe maak je het?

Schil de zoete aardappel en de pastinaakwortels en snij ze in stukken. Doe in een pan met ruim water en doe de hutspotgroenten erbovenop met een snuf zout. Breng aan de kook en laat op halfhoog vuur koken tot alle groente zacht is. Giet af en stamp met de boter, azijn, een theelepel sambal tot een smeuïge stamp. Maak op smaak met zout en nootmuskaat.

De ketjapreepjes maak je door de vleesreepjes te marineren met de knoflook en sambal, meng hier de theelepel maïzena doorheen.

Verhit een goede anti aanbakpan en bak het vlees op hoog vuur snel bruin. Giet er de ketjap bij en laat even doorkoken, als het te dik word kan je er wat water bij doen tot je een lekkere jus krijgt.

Serveren is makkelijk…. leg een berg hutspot op je bord en schep daar wat van de lekkere ketjapreepjes met jus boven op ­čÖé

Ik vind het lekker om er nog wat gebakken uitjes over te strooien maar dat mag jij natuurlijk helemaal zelf beslissen ­čśë

Eet smakelijk!

Eén gedachte over “Pittige hutspot met ketjapreepjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: