Waarom ik vandaag SGP stem

Waarom ik vandaag SGP stem

Ja mensen, dat lezen jullie echt goed! Ik stem vandaag op Kees van der Staaij…

Waarom in hemelsnaam?! Dat denken jullie vast en dat wil ik jullie graag uitleggen πŸ˜‰ Niemand had verwacht dat ik ooit SGP zou gaan stemmen, zelfs ik niet. Ik ben immers niet de meest typische SGP vrouw met mijn piercings, tattoo’s, korte haren en mijn iets gewaagdere kleding. Ook ben ik niet heel gelovig of aangesloten bij een kerk. De rol waarin de SGP de vrouw het liefst ziet (thuis bij de kinderen en keurig op de achtergrond) past mij ook niet. Ik ben iemand die zich laat zien en van zich laat horen.

Zelfs de standpunten van deze partij komen niet heel erg over een met de mijne πŸ™‚ Want voor mij mag geloof prima buiten de staat blijven. Ik gun mensen het recht om waardig te sterven als ze klaar zijn met hun leven (please… don’t shoot me) en hoewel ik zelf anti-abortus ben, een verbod op abortus lijkt mij niet de juiste oplossing. In mijn beleving zal dit verbod alleen maar voor meer en grotere problemen gaan leiden. Plus…wie ben ik om iemand, wat dan ook te verbieden?!

De uitspraak van Kees over de gebedsoproep op vrijdag, moest ik hard om lachen. Wij leven immers in een land waarin vrijheid van godsdienst een enorm groot goed is. Wij zijn daar terecht trots op, als de moslims niet op mogen roepen tot gebed… dan ook gelijke monniken, gelijke kappen. Dan moeten de kerk klokken die op zondag oproepen tot gebed ook gaan zwijgen. Dat komt er dus niet door en ik vind dit ook echt geen belangrijke zaak in de verkiezingen. Eerlijk gezegd zal het me worst zijn!

Waarom stem ik dan toch SGP vandaag?

Vroeger vond ik politiek niet zo interessant, ik stemde wel maar meestal op de partij die mijn vader ook stemde. Zo heb ik LPF gestemd, CDA en zelfs VVD. Die mannetjes in Den Haag, die zochten het maar uit zonder mij πŸ˜‰ Maar mijn ouders hebben mij altijd gepusht om te gaan stemmen, ik moest mijn stem niet verloren laten gaan en dat ben ik met ze eens!

De afgelopen jaren ben ik me meer gaan verdiepen in de Nederlandse politiek en wat is het een lachwekkende bedoening zeg! We hebben de lachende jokkebrok, die van alles belooft en het vervolgens niet waar kan maken. Waarop excuses komen, die nog onsmakelijker zijn, doe maar normaal….

Dan komt de blonde haatzaaier, waar ik doodsbang voor ben! Hij krijgt het voor elkaar om alles en iedereen boos op elkaar te laten zijn. In zijn uitspraken is hij uiterst respectloos en grof, alles wat ik niet prettig vind in een mens dus. Ik kan en wil daar niet op stemmen!

De linkse mooiboy kan ik ook niks mee, hoewel hij leuk is om naar te kijken en ook op een prettige manier debatteert….

Maar Kees van der Staaij, hij staat er nu een paar jaar als frontman van de SGP en wat doet hij het goed! Hij kletst niet uit zijn nek, hij staat voor normen en waarden. Kortom hij is de eerste integere politicus die ik in jaren gezien heb! Ook denk ik dat het belangrijk is om in alle wilde en woeste verkiezingsbeloftes een tegengeluid te laten horen. Het tegengeluid van liefde en respect! In mijn ogen heeft Kees laten zien dat hij daarvoor gaat en daarom verdient hij mijn stem πŸ™‚

Die paar puntjes waarin Kees en ik het dan niet eens zijn, daarvoor hebben we de grote partijen wel die het toch altijd winnen πŸ˜‰ Maar het tegengeluid moet blijven. Vandaag stem ik voor normen en waarden, voor respect, voor het gezin en voor liefde naar elkaar. Ook voor onze oudjes en de zorg die zo moest lijden onder alle bezuinigingen van de laatste jaren.

Zet hem op Kees en vergeet niet: vrouwen zijn gelijk aan de man πŸ˜‰ Oh en als je dan toch strijd voor het gezin…. Misschien kan je je ook hard maken voor meer IVF behandelingen in het basispakket? Het is namelijk aantoonbaar gemaakt dat 6 behandelingen meer succesvol zijn, kijk naar Belgie waar ze dit al lang weten. Kinderen zijn belangrijk, zij gaan ons namelijk uit onze vergrijzende economie trekken!

Maar mensen, waar je ook voor staat… laat je stem vooral niet verloren gaan! Ga ook gewoon stemmen vandaag, anders mag je ook niet meer klagen over onze regering πŸ˜‰

Bonsje.

14 gedachten over “Waarom ik vandaag SGP stem

 1. Zelf vind ik dat vrouwen samen met mannen, verantwoordelijkheden moeten en kunnen dragen voor de gang van zaken in eigen dorp, maar ook daarbuiten. Daarom dus stem ik niet op de sgp.

 2. Heel mooi geschreven. Maar zeker vergeten toen de sgp het vorige kabinet, voor dit laatste kabinet hielp aan de meerderheid, dus samen met het leugenachtige meneertje en enge meneertje.
  En oh wat was het een succes, armen nog armer en rijker nog rijker. Hopelijk is het nu geen herhaling van zetten.

 3. Een verstandige overweging! Ik dacht wanneer gaat nou eens iemand niet meteen met de ‘godsdiensthamer’ slaan in het debat met Kees, maar beoordeelt hij/zij hem op de normen/waarden/ideeΓ«n die hij uitdraagt. Die meneer op het nos debat ging ook direct in de aanval en het zwaaien met de bijbel is tegenwoordig meer iets richting de sgp dan dat het bij hen vandaan komt. TOP wat je schreef!

 4. Ik ben net thuis en ga zo met mijn gare kop stemmen. Heb meteen even een test gedaan met wat ik belangrijk vind. Bij mij wordt het 50+! Ik wil echt niet werken tot hoogbejaarde leeftijd. En daar ga ik voor. Bovendien erger ik me aan de slechte zorg voor oudjes. That’s why..

 5. Mooi Bonsje! Het is idd bealngrijk om te stemmen. Mijn stem gaat naar Marianne Thieme. Ik heb alle partijprogramma’s gelezen en zij verwoordde alles net zoals ik het zou zeggen en vinden.

 6. Heel mooi verwoord Bonsje!

  De laatste alinea kan ik ook alleen maar beamen: ga stemmen! Je hebt het recht, gebruik dat recht dan ook πŸ™‚

  1. Inderdaad Jeroen, er zijn zoveel mensen die klagen die vervolgens hun stem niet laten horen. Ik hoop alleen dat liefde het wint van de angst….

   1. Klagen is makkelijk πŸ˜‰

    Verder eens met je laatste zin πŸ™‚ En van mij mag verstand ook winnen van onderbuikgevoel vandaag πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: