Ik bewonder jou

Ik bewonder jou

Sinds ik dit blog heb word ik regelmatig aangehouden op straat, in winkels en eigenlijk overal waar ik kom. Mensen spreken hun bewondering en respect voor mij uit, ook op facebook en instagram merk ik dit op. Het verbaast mij eigenlijk elke keer dat mensen het zo ‘dapper’, ‘stoer’ en bijzonder vinden wat ik doe, al vleit het me natuurlijk ook wel een beetje ๐Ÿ˜‰ Ik doe namelijk niets bijzonders en ik ben al helemaal niet dapper! Het enige wat ik doe is openlijk praten over mijn leven, mijn zorgen en mijn belevenissen. Het is waar dat andere mensen hun gedachten waarschijnlijk liever voor zichzelf houden en hun problemen al helemaal. Ik kies ervoor om een groot deel op te schrijven, omdat ik er van leer en het een stuk verwerking is. Misschien geeft het anderen inzicht, kracht en hopelijk een glimlach en een stukje begrip. Maar het is wel vreemd om bewonderd te worden terwijl je eigenlijk maar heel gewoontjes bent ๐Ÿ™‚

Daarom wil ik vandaag eens wat mensen in het licht zetten die heel stilletjes zijn maar die ik wel bewonder. Want ieder mens is krachtig en sterk, een inspiratie op zijn eigen manier.

Jante

Op heel integere wijze vertelt ze over het verdriet dat ze heeft om haar zus te verliezen. Haar zus koos voor een bestaan in Koeweit en wil geen contact meer met haar familie. Jante vertelt open over het verhaal waar anderen toch al wel over roddelden. Rouwen om iemand die nog leeft is hard en wreed, haar dappere familie probeert het leven zonder dit geliefde kind weer opnieuw vorm te geven maar het is zeker niet makkelijk. Stoer dat Jante ons een kijkje in hun leven geeft opย Afterrain.nl

Klaas

Een puber met passie en dat verdient sowiso al respect want bijna alle pubers zwelgen in het puber zijn. Deze 16 jarige jongen heeft een hobby die heel serieuze vormen aan neemt. Ik volg hem op Instagram en bewonder zijn prachtige patisserie projecten. Als je het hebt over knappe taartenbakkers…deze 16 jarige is er een!

Michel a.k.a. ‘the Mr’

Harde werker, lieve echtgenoot, enorme doorzetter! Zie hem gaan dan ๐Ÿ™‚ Met zijn overgewicht begon hij met hardlopen waar iedereen hem zei dat dat met zijn gewicht niet zou kunnen. Inmiddels 25 kilo lichter loopt hij stug door en voltooide laatst zelfs de kwart marathon van Rotterdam! Respect!

Mijn vader Jan van den Berg

Mijn vader, die me liet zien hoe een man zijn vrouw hoort te behandelen en te koesteren. De man die me de standaard liet bepalen voor wat ik als vrouw verdien. De man die nooit klaar is met leren. De man die mijn vader is.

Janneke

Door 2 verschillende mannen in de steek gelaten, 2 mannen die het stempel man niet mogen dragen. Zij knokt zich met 2 banen door het leven en houd ook nog haar gezin van 3 draaiende en maakt tijd voor zichzelf. Ondanks 2 vreselijk nare ervaringen heeft zij nog steeds vertrouwen in de liefde…dappere vrouw ๐Ÿ™‚

Marij

Mijn vriendin die zonder klagen 4 dagen in de vis staat te fileren…en dat terwijl ze fibromyalgie heeft! Ontzettend creatief mens, staat altijd voor me klaar….Harst mijn snor wanneer ik dat maar wil ๐Ÿ˜‰

Nancy

Ondanks de slopende pijn van de ziekte van Lyme, geeft Nance nooit op. Altijd ziet ze de zon schijnen en kiest ze onvermoeibaar voor haar kind. Deze dappere vrouw inspireert mij om niet zomaar op te geven bij pijn…veel mensen hebben het veel zwaarder dan ik!

Maarten en Jannie

Zij hebben allebei MS en knokken daar keihard tegen. Ze focussen op wat ze nog wel kunnen en zoeken altijd naar verbetering. Ik heb van heel dichtbij gezien hoe slopend deze ziekte is, dus niets dan respect voor jullie!

William

Met zijn humoristische kijk op het leven maakt deze jongen zijn droom waar. Hij wil bij de tv werken, hoe hij daar moet komen maakt niet uit. Met zijn 30 jaar leeft hij zijn dromen en gaat hij zijn eigen gang, waar anderen van 30 gesetteld zijn, een koophuis en een vrouw hebben. knokt William zich een weg naar zijn droombaan. Dat vind ik pas stoer!

Kenza

Dit dappere meisje geeft via haar blogย strong like a fighterย inzicht in haar strijd tegen zelfhaat…. Je moet het beslist eens lezen, ik heb zoveel respect voor dit meisje. Dit is echte onvervalste dapperheid, vechtlust en sterk zijn!

Natuurlijk zijn er nog veel meer mensen die ik bewonder, Karin, mijn moeder, mijn zusje Jurianne die onverstoorbaar in het leven staat… Ik kan nog wel uren doorgaan. Mijn punt is dat ik helemaal niet zo bijzonder ben ๐Ÿ˜‰ Als je om je heen kijkt zijn er zoveel mensen die je respect verdienen. Laten we elkaar motiveren om het beste te zien in elkaar…

Dat is pas mooi, dapper en bewonderenswaardig ๐Ÿ™‚

Bonsje.

 

 

8 gedachten over “Ik bewonder jou

    1. Hahaha mijn Jan van den Berg heeft daar een goeie verklaring voor: Een mega naam voor een mega kerel ๐Ÿ˜‰ Van den Bergjes zijn fantastische mensen ๐Ÿ™‚

  1. Dat is toch super om zo aangesproken te worden over je blog! Ik ben ook een fan en ik vind het ook geweldig wat je doet. Je verdient het compliment zeker, dus ga nu niet lekker allemaal andere mensen in de spotlight trekken om jezelf wat weg te cijferen hahaha. Hoe lief dat ook is! Je hebt een heel leuke blog en daar mag je zo fier als een gieter op zijn!

    1. Tuurlijk is het leuk. Maar de mensen die ik nu over vertel verdienen ook eens een plek in de spotlights ๐Ÿ™‚ Prachtige vlaamse uitdrukking ‘zo fier als een gieter’ ๐Ÿ˜‰ Moest ik even om lachen. In mijn dialect zijn ze dan ‘zo groos as een bessum’ dus zo trots als een bezem ๐Ÿ˜‰ Jullie blog vind ik trouwens ook keigoed!

  2. Het is gewoon bijzonder dat je je gevoelens zomaar verteld in het openbaar. Zou mijn gezin niet leuk vinden. En niet iedereen zal het begrijpen denk ik want je “moet” toch tevreden zijn met wat je hebt? Dus ik hou het maar bij lachende foto’s en leuke teksten op social media….

    1. ik hou natuurlijk wel rekening met de gevoelens van de mensen die belangrijk voor me zijn. Ik schrijf niet zomaar klakkeloos alles op ๐Ÿ˜‰ Maar de dingen van mezelf…ja, daar schrijf ik over. Ik doe er niemand kwaad mee en ik groei er alleen maar van als mens ๐Ÿ™‚ Mensen die me niet begrijpen of dat afkeuren…jammer dan, het is mijn pad dat ik bewandel. Aan het eind gaan we allemaal alleen en voor onszelf toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: