moederdag/ kak aan ketose dag

moederdag/ kak aan ketose dag

Dit weekend ben ik uit ketose gegaan, het was zo’n weekend ๐Ÿ˜‰ Al maanden doe ik een ketosevriendelijk, koolhydraatarm dieet en dit weekend ging het helemaal mis! Niet dat ik dat erg vind hoor, morgen gaan we met frisse tegenzin weer door want het moest gewoon heel even. Dit weekend is het namelijk moederdag…een dag die ik elk jaar vrees omdat ik geen moeder ben en daar veel verdriet van heb maar ook een dag die ik vier. Ik ben namelijk ook dochter van een geweldige, leuke, bijzondere en liefste moeder.

Toen zusje nr. 4 voorstelde om een high tea te gaan doen met onze moe heb ik dus heel even een schrikmomentje gehad, “dan ga ik uit ketose!” maar ik heb me daar snel overheen gezet. Mijn moeder verdient het dat haar 4 dochters even leuk met haar kunnen snoepen en kletsen, als dat met witmeel, witte suiker, verschrikkelijk veel koolhydraten en taart moet…jammer dan! Kak aan Ketose ๐Ÿ˜‰

We hebben genoten van de high tea op Urk bij de Oude bakkerij, dat een gezellige meneer ons ons dames ook nog trakteerde op een ijsje was helemaal the bomb ๐Ÿ˜‰ Mensen kijken wel even vreemd als ze ons clubje zien, mijn 3 jongere zussen hebben namelijk allemaal een dikke babybuik. “oe i, binnen julie allemoal zwanger?” “Nee, ik ben gewoon dik”.

Moederdag geeft mij moeilijke momentjes, in het gezelschap zijn van 3 zwangere zusjes soms ook wel. Ik heb slapeloze nachten van de stress, als ik ongesteld word mag ik beginnen met het traject dat mij hopelijk ook moeder zal maken. Ik kijk er naar uit maar ik vrees het ook, de stress, het geleefd worden door een ziekenhuis, de hormonen, het moeten injecteren en het eindeloze wachten op hopelijk, eindelijk die ene positieve test.

Maar eerst kak aan ketose dag ๐Ÿ™‚

Wat hebben we gevreten! Je kon me rollen en die buik die zo mooi naar voren stak? dat was mijn foodbaby!

Vrijdag al begonnen, want ja…ik ging zaterdag toch high tea’en met moe en zusjes. Dus een heerlijke borrel gedronken met de leukste schoonpaps van de hele wereld, dat eindigde bij de chinees met vreselijk veel lekkers. Zaterdag dus die lading suiker bij de Oude Bakkerij, ’s avonds enorme honger wat ons naar een snackbar dreef….. en vandaag op moederdag heb ik frietjes bij mijn ouders gegeten!

En het maakt me lekker even niks uit!

Ik heb kak aan keto dit weekend, want ik heb de leukste, de gekste, grappigste en liefste moe van de hele wereld.

Mijn moe waardoor moederdag toch ook een beetje leuk voor mij word, omdat ze weet dat het zeer doet en me even extra stevig knuffelt. Ze er even extra voor mij is, even tijd neemt om te kletsen. Ik hoef niks te zeggen, ze weet het wel.

Vanmorgen opende ik facebook en instagram en moest ik huilen onder al het moederdaggeweld. Nadat ik bij mijn moe weg kwam was ik positief gestemd, hopelijk is het voor mij volgend jaar ook eindelijk moederdag!

Ik blijf bidden en ik blijf koolhydraat arm eten, zo goed mogelijk voor mezelf zorgen. Maar heel af en toe….

Moet je leven en genieten!

Kak aan ketose!

Bonsje

11 gedachten over “moederdag/ kak aan ketose dag

 1. Ik moest wel even lachen om foodbaby.. En verder kan ik me je dubbele gevoelens enorm voorstellen. Vooral als er drie zussen zwanger zijn, en het ook nog eens Moederdag is… Dikke knuf. Heel veel succes met de behandeling.xx

  1. ik snap dat al die moeders trots zijn en willen showen met hun moederdagpresentjes ๐Ÿ™‚ Maar dat zijn juist de dagen dat het voor sommige vrouwen zo zeer doet dat we nog geen moeder mogen zijn. Een foodbaby broed ik regelmatig ๐Ÿ˜‰ Dank je wel lieve Cyn, je bent echt een lekker schatje

 2. En af en toe moet je gewoon ff lekker jankenโ€ฆmet lange halen en veel snot! Mooi stukje! We bidden mee dat je grootste wens snel uit mag komen โ™ก
  Wat krijg je honger van suiker he?

  1. honger is het niet eens, het is meer een soort onverzadigbaar zijn naar meer ๐Ÿ˜‰ Nu weer fanatiek de 2 dagen door die het kost om in ketose te gaan. Ik huil niet meer met lange halen en veel snot…ik huil stille tranen, dat is het ergste soort huilen denk ik ๐Ÿ™ Ik ben blij en dankbaar met alle mensen die zo met me meeleven en mee bidden x

  1. you know the feeling ๐Ÿ™‚ Ik heb met je meegenoten van jou eerste moederdag, met je 3 mooie dochters! Zo lang verwacht en gewenst…elke keer als ik jullie geluk zie, schiet ik heel even vol ๐Ÿ™‚

 3. Mooi stukkien over je gemis…en dat voel je van binnen en het geeft je slapeloze nachten. Daar word je moe van en…helaas helpt een advies geven niet, want zo’n advies is niet jouw eigen advies.
  Ik hoop dat het snel anders gaat…naar jouw liefste wens.
  Maar…
  Iets niet zeggen is ook een klein leugentje. Je schrijft in je mooie gevoelige stukkien over het eten vandaag van frietjes. Dat was niet alles wat je hebt gegeten…een complete mega barbecue!
  Ik vond het heel lekker en buiten is het altijd mega gezellig en dat is ook wat waard.
  vandaag op moederdag heb ik frietjes bij mijn ouders gegeten!

  1. en heerlijke kippendijtjes, een salade vol liefde en speklapjes die zo heet als de hel waren ๐Ÿ˜‰ Ik hou zoveel van jou!

   1. De hel is wel een heel heftige hete metafoor waar je niet wil wezen…ik noem het liever het kleine paradijsje in Tollywood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: