Frisse maaltijdsalade sushistyle

Frisse maaltijdsalade sushistyle

Na zo heftig uit ketose te zijn gegaan moet ik vandaag er weer keihard tegenaan! Het gaat me zeker weer 48 uur en veel honger kosten om in ketosestand te komen…. Pas dan werkt mijn lichaam weer optimaal om vet te verbranden en zijn mijn hormoonniveau’s op peil. Ik wacht even op de pukkels die ik van al het zondigen ga krijgen en ga heel even niet op de weegschaal om de schade van een vreetweekend te bewonderen πŸ˜‰ Vanmorgen ontbeet ik keurig met 2 gekookte eieren met een glas water met aloΓ« vera…. Deze lekkere salade maakt het trouwens veel minder erg om koolhydraatarm te eten! Ik besef dat er in de surimi waarschijnlijk wat suiker zal zitten maar ik denk dat het op het totaalplaatje van de hele salade prima in mijn dagtotaal zal passen. Ik ga weer keihard voor gezond maar ook altijd voor heel erg lekker.Β 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • halve krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1 pakje surimi sticks
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 bakje zeewiersalade (AH)
  • 1 eetlepel volvette mayonaise zonder suiker (ook AH)
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • theelepeltje sambal
  • theelepeltje sesamolie
  • flinke snuf zout
  • 2 eetlepels azijn

Hoe maak je het?

Begin met de komkommer, deze wil je ‘gepickled’ hebben, wat zoveel betekent als iets zuur πŸ˜‰ Snij de komkommer met een mandoline aan reepjes of rasp hem gewoon ouderwets. Doe een flinke snuf zout erbij en zet even een half uurtje weg. Na dat halve uurtje zal je zien dat de komkommer heel veel vocht heeft losgelaten, giet dat af en knijp met behulp van een kaasdoek of een schone theedoek het vocht er goed uit. Meng het dan met de azijn en de sesamolie.

Voor de rest is het vooral veel snijwerk πŸ™‚

Snij de ijsbergsla in zo fijn mogelijke reepjes en verdeel deze over een mooie saladeschaal. Meng de mayonaise met de yoghurt, wat zout en de sambal en druppel een deel van de dressing (ongeveer de helft) over de ijsbergsla.

Hier verdeel je de zure komkommer over, gewoon overal hoopjes neerleggen πŸ™‚

De surimi sticks snij je in hapklare brokken en mik je ook gezellig in de saladeschaal. Maak het af met hoopjes zeewiersalade en leg de in kwarten gesneden eieren er ook een beetje leuk bij. Druppel er nog wat van de lekker hete sambal dressing bij en je bent klaar om een avondje gezond en licht te eten.

Ik eet zulke salades graag als ik overdag even geen tijd kon vinden om te gaan hardlopen. Dit is zo licht verteerbaar dat ik geen uren hoef te wachten om na het eten nog te gaan lopen. En qua smaak is het bevredigend genoeg om me voldaan te laten zijn van enkel een salade πŸ˜‰

Ketose….here i come again πŸ˜‰

Bonsje

 

2 gedachten over “Frisse maaltijdsalade sushistyle

    1. Fijn dat ik jou blij kan maken met mijn receptje πŸ™‚ Michel houdt ook zo van surimi en ik hou van zeewier…zo waren wij ook allebei gelukkig πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: