Aardappelsalade met spekjes en dille

Aardappelsalade met spekjes en dille

Gister stak ik de barbecue lekker aan om 2 dikke ribeye steaks te grillen. Erbij maakte ik deze verrukkelijke en makkelijke aardappelsalade. Ik ben namelijk dol op aardappelsalade, maar de salades in de supermarkt vind ik vaak wat vet en machtig. Ook smaakt dat natuurlijk altijd hetzelfde en ik hou van afwisseling 😉 Mijn salade is getest door 2 mannen en goed bevonden dus kan ik hem lekker met jullie delen 🙂

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 75 gram verse dille
  • bosje lente ui
  • 100 gram spekjes
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels lekkere olijfolie
  • 1 volle theelepel mosterd
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • peper en zout

Hoe maak je het?

Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Kook in gezouten water beetgaar.

Bak de spekjes in een droge pan krokant en bruin.

Snij de lente ui in dunne ringetjes en de dille fijn.

Rasp de citroen en pers hem daarna uit.

Maak van de citroenrasp, het citroensap, de olie, mosterd en de yoghurt een dressing.  Meng dit met de lente ui en de fijngesneden dille.

Meng de hete aardappeltjes en de spekjes (ook het spekvet) door de dressing en laat afkoelen. Doordat je de aardappeltjes warm door de dressing roert, trekken alle smaken goed in en word het een verrukkelijke salade die smeuïg zonder die vette kledders saus. Maak op smaak met peper en zout.

Heerlijk bij barbecueën op een zomerse avond…het leven kan zo mooi zijn 🙂

 

Eén gedachte over “Aardappelsalade met spekjes en dille

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: