kip met ananas

kip met ananas

Een lekker makkelijk en kindvriendelijk gerechtje. Kip met ananas als bij de chinees 🙂 Ik weet het, het is lang geleden dat jullie iets van me hoorden. Maar geen nieuws is goed nieuws 😉 De baby zit nog lekker warm en ik doe nog steeds mijn ding. Zo heel af en toe neem ik de moeite om lekker te koken maar over het algemeen is het tegenwoordig wat makkelijker en zijn het trouwe klassiekers waar ik niet over hoef na te denken. Maar vandaag toch maar eens een nieuw receptje!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 gram kipfilet (of dijfilet)
  • 1 blik ananas op sap
  • 2 flinke uien
  • 1 rode peper (als je niet van heet houd gebruik je een halve)
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote tomaat
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 cm verse geraspte gember (of een theelepel poeder)
  • 1 eetlepel ketjap (zoet)
  • 1 eetlepel ketchup
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snij de kip in dunne reepjes en hussel samen met de maïzena tot alles een klein laagje heeft, de maïzena zorgt ervoor dat je kip mals blijft bij het bakken en dat je een licht gebonden saus krijgt.

Snij de uien in grove stukken en de knoflook en het pepertje heel fijn. Probeer niet in je ogen te soppen nadat je peper hebt gesneden…ik ben wel zo blond… of draag handschoentjes 😉

Verhit een wok of braadpan op redelijk hoog vuur en doe hier wat olie in. Fruit de knoflook, peper en gember zachtjes aan tot het begint te geuren, doe dan de kip erbij en bak deze lekker bruin. Zodra de kip mooi gekleurd is kunnen de uien erbij, bak deze even snel aan. De uien hoeven niet echt te kleuren.

Giet het sap van de ananas bij de kip met uien en laat aan de kook komen. Maak het prutje op smaak met de ketjap en de ketchup en wat peper en zout.

Snij op het laatst de ananas en de tomaat in stukjes en laat nog heel even mee pruttelen tot de ananas warm is en de kip goed gaar.

Eet dit lekker met gekookte rijst.

Bonsje.

Eén gedachte over “kip met ananas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: